Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Hoofdsponsors

privacy

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Vanaf 25 mei 2018 geldt dezelfde privacywetgeving in de hele EU.

Wat betekent dit voor R.k.v.v. Berkdijk?

Waar we persoonsgegevens registreren krijgen we meer verplichtingen dan voorheen. De nadruk ligt - meer dan nu - op onze verantwoordelijkheid om te kunnen aantonen dat wij ons aan de wet houden.

Onder de AVG krijgen onze leden verbeterde privacyrechten. Denk daarbij aan bestaande rechten zoals het recht op correctie en verwijdering.


Nieuwe rechten zijn het recht op dataportabiliteit dat er voor moet zorgen dat u makkelijk de gegevens moet kunnen krijgen die u vervolgens aan een andere organisatie kunt doorgeven als u dit wilt.

Klachten kunt u makkelijker indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) over de manier waar R.k.v.v. Berkdijk met uw gegevens omgaat.

Wat doen wij om aan de AVG te voldoen?

  • In kaart brengen van de persoonsgegevensverwerking. Welke persoonsgegevens verwerken we, met welk doel doen we dit, waar komen deze gegevens vandaan en met wie delen we deze gegevens

  • Inventariseren welke technische en organisatorische maatregelen er nodig zijn om de persoonsgegevens te beschermen

  • Onderzoeken of en hoe we de toestemmingen kunnen registreren. Vooralsnog is uw opgave om lid van R.k.v.v. Berkdijk te worden voldoende voor R.k.v.v. Berkdjk om uw gegevens of de gegevens van uw kind vast te leggen. U kunt ten alle tijden het bestuur vragen om deze gegevens te verwijderen

  • Onderzoeken of en hoe we de toestemmingen om foto’s van u en/of uw kind te publiceren kunnen verkrijgen en kunnen vastleggen

  • Onderzoeken of er nog andere verplichtingen op ons pad komen.

Het bestuur

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!