Matchday 23-09-2017

Willem II 5

Mannen, 2, 5e klasse 26

23 september 2017 14:30

Vandaag was dan eindelijk het begin van de competitie. Een competitie waar we weinig tot niks van af weten. Er zitten geen teams in waar we eerder al tegen gespeeld hebben. Dit kan vanuit ons oogpunt voordeel en nadeel hebben. Het voordeel is dat niemand van die competitie weet wie wij zijn dus we lekker vrijuit kunnen gaan voetballen. Het nadeel is dat wij dus ook niks van die teams weten waardoor we iedere week toch volle bak moeten gaan.

De eerste wedstrijd was uit bij Willem II. Omdat we nog steeds met vele blessuregevallen te maken hebben moesten we weer een beroep doen op de overige teams van het rood/zwarte leger. Mitchel bulham en Luuk Luijten kwamen onze selectie versterken. Nogmaals bedankt mannen. Om 14.30 begon de wedstrijd en direct was duidelijk dat we van deze tegenstander weinig te duchten hadden. Als wij ons spelletje zouden spelen en geen onnodige fouten zouden maken liepen we hier gegarendeerd weg met 3 punten. We begonnen ook vrij fel en dat zag de tegenstander ook. De 3 oudere spelers van de tegenpartij die keeper en centraal verdediging stonden hadden dan ook veelvuldig de bal die ze niet kwijt meer konden omdat de spelers van het zaterdags trots goed gepositioneerd stonden. Met veel snelheid voorin moesten we dan ook met gerichte steekballen de ruimte achter de verdediging gaan zoeken. Na goede coaching van de leiding bleek ook het opbouwen van de mannen uit Tilburg niet meer mogelijk waardoor ze steeds vaker de lange bal gingen hanteren. Na een minuut of 35 kreeg Rick Koot de bal diep gespeeld vanuit het middenveld en die kwam vervolgens met een strakke bal op de inkomende Gino die geen moeite had om zijn 5e van het seizoen binnen te prikken. 0-1. We kwamen beter in de wedstrijd en de tegenstander kwam er niet meer aan te pas.

Rust.

De 2e helft was het veelal het zelfde als in de eerste helft. Wij hadden de bal en moesten ruimte zien te creëren voor onze watervlugge voorhoedespelers. De 0-2 kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Na een knappe bal uit het middenveld werd giovanni weggestuurd die op zijn beurt Gino weer zag vrij lopen. Na een klein sprintje kon hij nog net bij de bal om het leer voor de 2e keer tegen de touwen te jagen. 6 uit 4 dus. We voetbalden de wedstrijd rustig uit en kwam helemaal niet meer in de problemen. Keurige uitvoering van een zeer degelijke wedstrijd zonder kansen weg te geven. Het enige smetje op deze overwinning was dat het helaas maar 0-2 bleef. Kansen genoeg gehad.

Conclusie:

De eerste 3 punten van deze competitie staan weer achter onze naam. De eerste van 8 wedstrijden tegen 013 zijn gewonnen. En we staan op doelsaldo op een 4e plaats in de competitie. Volgende week spelen we onze eerste thuiswedstrijd om half 3 en dat gaat gebeuren tegen de mannen van TGG. De eerste wedstrijd van deze mannen was gestaakt dus we weten niks van deze tegenstander. We gaan er in ieder geval alles aan doen om opnieuw de 3 punten in de met 3 punten gevulde tas te stoppen.

Tot volgende week.