Matchday 16-09-2017

Olympia'60 3

Mannen, 2, Groep 7 37

16 september 2017 15:00

De laatste wedstrijd van de groep was vandaag het gesprek van de dag.

Na 2 winstpartijen moest er minimaal gelijk gespeeld worden om groep 7-37 als koploper af te sluiten. Dit moest gebeuren tegen Olympia’60-3. Na 2 winstpartijen voor ons en 2 verliespartijen voor de mannen uit Dongen leek er geen vuiltje aan de lucht om ook in de knock-out fase van het bekertoernooi te strijden voor de 3 punten. Na heel wat afmeldingen op de wedstrijddag zelf moest er nog het een en ander gegoocheld worden om een voltallige selectie mee naar Dongen te nemen. Maar daar zijn leiders voor. Zo gingen we met 14 man op pad om de 3 punten mee terug naar Kaatsheuvel te nemen.

Om 15.00 begon de wedstrijd en het was gelijk duidelijk dat het voetballende vermogen van onze tegenstander er niet was, maar ook ons strijdplan was duidelijk achtergebleven in de kleedkamer. Er waren gelukkig 2 hoogtepuntjes in de 1ste helft.

Na een goedlopende aanval kwam de bal bij gelegenheidsspits Rick Koot uit, die de bal keurig op de inlopende Joey legde. Helaas was het de keeper met zijn 3.45m die de bal fabelachtig uit doel wist te werken. Zo bleef het lang 0-0 tot daar onze viceaanvoerder Job met een lobballetje de eerder vernoemde lange keeper verschalkte. Bijna onmogelijk maar hij kreeg het leer toch tegen de touwen. 0-1. Het balbezit in de eerste helft was voor ongeveer 70% voor de mannen in het rood/zwart maar tot echte kansen leidde dit niet. Het was dan ook fijn dat de leidersman in het zwart floot voor de rust.

Na wat omzettingen in het team begonnen we vol goede moed aan de 2e helft. Eigenlijk valt er over die helft heel weinig te zeggen. Olympia’60 kon niet en Berkdijk wilde niet. Het was een doodsaaie pot maar wel zonder in de problemen te komen. Echte kansen werden er absoluut niet weggegeven en zo zakte bij de tegenstanders de moed in de welbekende schoenen. Ze begonnen steeds meer op elkaar te zeuren, waardoor wij steeds meer grip kregen op de wedstrijd. Dit leidde dan ook de 2e treffer van onze helden in. Na een goede actie van Giovanni die nog geblokt kon worden door een verdediger van Olympia’60 kregen we vervolgens een corner. Bram van Riel met zijn gouden linker legde hem zo op het bolletje van de inlopende Gino. Keeper(tje) kansloos … 0-2.

4 Doelpunten in 3 wedstrijden voor deze gelegenheidsspits. Dit gaat wat worden dit seizoen. Na deze goal viel er bar weinig meer te genieten en dat vond de scheidsrechter van dien ook. Na 87 minuten floot hij dan ook voor het einde.

Conclusie:

We zijn voor het 5e jaar op rij door naar de knock-out fase van het bekertoernooi. 9 Punten uit 3 wedstrijden. Het voetbal kan vele male beter, maar we hebben deze 3 wedstrijden toch op karakter gewonnen.

Aankomende zaterdag begint dan eindelijk de langverwachte competitie. We spelen uit bij Willem II. Weliswaar de amateurs maar ook daar moeten we maar van zien te winnen. Over de aanstaande tegenstander is vanuit het kamp Berkdijk heel weinig bekend. We gaan het zien.

Tot zaterdag 14.30 op sportpark Noorderpark.