Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Hoofdsponsors

Voetbalclinic en bootcamp bij Berkdijk was zeer geslaagd.

26 oktober 2020 1:30


Vrijdag 23 oktober werd op het trainingsveld van Berkdijk een groep kinderen flink afgemat door de trainers Remi, Luuk, Rick en Remco

We waren blij dat er bij toch nog een activiteit door kon gaan omdat dit binnen de maatregelen viel van het RIVM. Vorig jaar was het de eerste keer dat dit in de herfstvakantie gedaan werd, toen met Nelson de Kok. Dit jaar is Remi van Mourik die met zijn kennis en ervaring een zeer actieve middag had opgezet.

 

Terwijl Remi alles op het trainingsveld klaarzette en Luuk en Rick de ballen op pompten, verzamelden de kinderen zich bij het speeltuin, de grote Berkdijktafel en bij het materialenhok van Ad. De weergoden waren ons gunstig gezind en de zon scheen dan ook volop. Iets over enen werden de kinderen opgehaald en konden ze even wennen aan wat er allemaal aanwezig was.

 

Er werd begonnen met een warming up en er werd uitgelegd waarom dit zo belangrijk is om te doen. Daarna werd de jeugd verdeeld in twee groepen: de groten en de kleintjes. De groepen deden tot drie uur gezamenlijk oefeningen en de kleintjes deden net zo fanatiek mee als de groten. Met de oefeningen die ze deden leerden ze techniek, werken in teamverband en ze werken aan de conditie. Door de onderlinge strijd die Remi er in had verwerkt, hadden de kinderen een hoop lol en de zwaarte van een oefening niet eens in de gaten.

 

Rond drie uur kon iedereen wat drinken halen en ze kregen stukjes appels en komkommer die geschonken waren door de Jumbo. Daarna werden er nog een aantal oefeningen gedaan waar de groten en de kleintjes samen aan de gang gingen. Ondertussen was Remco gekomen en die nam de kleintjes over, terwijl Remi, Luuk en Rick de grotere kinderen nog even aan het werk zetten, nadat ze nogmaals gedronken hadden en fruit hadden gegeten. Bij de groep van de kleintjes was de concentratie op en na nog even tot vier uur een partijtje te hebben gespeeld, mochten ze gaan drinken, fruit eten en zichzelf even uitleven. De groteren gingen nog een half uur partijtje spelen. Daarna was het verzamelen, een groepsfoto maken en bij Angelina nog een leuk aandenken ophalen aan deze dag, een gevulde Berkdijk tasje en een bidon.

 

Het was een zeer geslaagde dag, mede mogelijk gemaakt door alle hulp van de trainers, bestuurslid Angelina en door een bijdrage van Jack van Lier Assurantiën. Het is zeker voor herhaling vatbaar. Herfstvakantie 2021 is al weer gereserveerd.

Delen

Lees meer over:
activiteit activiteit voor kinderen amateurvoetbal berkdijk clinic herfstvakantie jeugdvoetbal juniorenvoetbal kaatsheuvel loon op zand pupillenvoetbal voetbal voetbalclinic voetballen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!